Studenten uit Taiwan vol verbazing over Timmerdorp

Studenten uit Taiwan waren maandagmiddag op bezoek om te kijken hoe een Timmerdorp nou precies werkt. “Zoiets zou je in Taiwan niet zo snel zien,” vertelde één van de studenten.

De studenten wonnen een prijsvraag in Taiwan waardoor ze een trip door Europa mochten maken om te kijken hoe bepaalde evenementen voor jongeren georganiseerd worden. De studenten zaten aan tafel met de organisatie en stelden allerlei vragen over hoe het er nou precies aan toe gaat bij het organiseren van iets typisch Nederlands als een Timmerdorp.

Vol verbazing luisterden de studenten naar de verhalen over hoe Nederlandse kinderen zomaar in hun vrije tijd een dorp van hout mogen bouwen, zonder dat de ouders in de buurt mogen komen. “In Taiwan zouden onze ouders zich dan heel erg zorgen maken, dat we ons pijn doen of dat we in gevaar komen. In Nederland vertrouwen ouders hun kinderen met veel meer,” aldus één van de studenten. Zijn medestudent vulde aan: “Bij ons is het alleen maar studeren, studeren studeren. Bij het Timmerdorp is het ‘leren door het te doen’. Als ik de mogelijkheid zou hebben om het Timmerdorp mee te nemen naar Taiwan zou ik dat zeker doen.”