Nieuwe cursus combineert inburgeren met praktijklessen

Donderdagmiddag reikte het Noorderpoort de certificaat ’technisch inburgeren’ uit aan de negen deelnemers. De cursus combineert praktijklessen met Nederlandse taallessen.

Het is de eerste keer dat het Noorderpoort op deze manier inburgeren combineert met lessen. “Ik vind het een absolute toegevoegde waarde dat de mensen naast het inburgeren de maatschappij in gaan en niet pas na het inburgeren”, vertelt Herma Stikkema, mentor en docent van het Noorderpoort. “Ik zie een groot verschil tussen mensen die deze cursus volgen en mensen die alleen inburgeren. Ze begrijpen meer in de maatschappij en ze praten makkelijker.”

Een deel van de deelnemers zal doorstromen naar een MBO-1 of MBO-2 opleiding. Sommigen zullen direct aan het werk gaan. De gemeente Groningen helpt ze hierbij aan een baan.