Ingewikkelde klus voor brandweer: “Niet starten, kat onder motorkap!”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een ingewikkelde klus voor de Groninger brandweer dinsdagavond. In een auto in de Davidstraat in de Herewegbuurt was een kat muurvast komen te zitten tussen accu en motorblok. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De Groninger brandweer kreeg rond 20.20 uur de melding van een dier in problemen waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. “De zoekactie naar kat Buddy was toen al enige tijd bezig”, vertelt Ten Cate. “De eigenaar wilde het beestje naar binnen halen maar wat ook geroepen werd, Buddy kwam niet tevoorschijn. Tot er op een gegeven moment gemiauw te horen was.” En dat geluid kwam onder de motorkap vandaan van een geparkeerde auto in de straat. “Het baasje van Buddy heeft eerst geprobeerd het dier er zelf uit te halen maar toen dat niet lukte werd er in allerijl een briefje onder de ruitenwissers gelegd met daarop de tekst ‘Niet starten, kat in motorkap’.

Tekst gaat verder onder de foto

Een briefje onder de ruitenwisser wijst de eigenaar van de auto er op dat er onder de motorkap meer zit dan alleen een motor en een accu. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Brandweerlieden zijn halve automonteurs
De eigenaar is vervolgens naar binnen gegaan om de brandweer te bellen. “Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen hebben ze eerst een inspectie uitgevoerd. Buddy bevrijden bleek echter nog een hele klus. Sterker nog, er moesten verschillende onderdelen verwijderd worden.” Dat brandweerlieden ook halve automonteurs zijn werd al snel duidelijk voor het publiek. “Met behulp van verschillende gereedschappen werd voorzichtig de accu er uit gehaald. Daarna kon Buddy al redelijk snel bevrijd worden en herenigt worden met zijn baasje.” Hoe de kat precies onder de motorkap heeft kunnen komen is onduidelijk. Voor zover bekend is het dier niet gewond geraakt.

Brandweerlieden op inspectie. Hoe krijgen we Buddy hier weer uit? Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *