Grote brand in Aduard onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De grote brand die dinsdagmiddag uitbrak in een vrijstaande schuur aan de Evert Harm Woltersweg bij Aduard is onder controle. Dat laat de brandweer weten.

De brand brak rond 16.40 uur uit. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een schuur waarin hooi en stro lag opgeslagen. De brandweerkorpsen van Zuidhorn, Stad en Oldehove werden ingezet om het vuur te blussen. Vanuit de stad werd er geassisteerd met een bluswagen, een hoogwerker en een schuimbluswagen. Bij de brand kwam veel rook vrij die in een groot deel van de stad te zien was. Om die reden werd er een NL-Alert uitgegeven waarin mensen werden opgeroepen om uit de rook te blijven.

Rond 18.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Daarna is de brandweer nog de hele avond bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Daarvoor werd er een kraan met een grijper ingezet die de bult met hooi uit elkaar heeft getrokken. Op die manier konden brandende resten goed afgeblust worden. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. Niemand raakte gewond.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl