Gemeente: ‘Ingegooide ruiten Groeneveld (Sikkom) ernstige zaak.’

De gemeente veroordeelt het scherp dat de ruiten van Sikkom-journalist Willem Groeneveld zijn ingegooid. ‘Als dit een actie gericht is op zijn journalistieke werk, dan is dat zeer ernstig.’

‘Persvrijheid is belangrijk in onze democratie’, zegt perswoordvoerder Hans Coenraads van Gemeente Groningen, ‘Elke journalist moet zonder belemmering hun werk kunnen doen en de vragen kunnen stellen die ze bezig houdt.’ Coenraads geeft aan dat het extra kwalijk is als dit een actie is die voortkomt uit het journalistieke werk van Groeneveld: ‘Zeker nu het om de privéwoning van de journalist gaat. Dat maakt het wat mij betreft nog erger.’

Groeneveld zelf geeft aan dat deze actie er alleen maar voor zorgt dat de vermoedelijke opdrachtgevers er slechter uit komen: ‘Wat er nu gebeurt is dat het verhaal veel groter wordt. Ik heb dit eerder meegemaakt, toen werd er koffie in mijn nek gegooid. Het verhaal waar ik toen mee bezig was, modderde een beetje door op Sikkom. Maar door de landelijke media-aandacht voor het koffiekopje-incident kwam het juist veel meer in het nieuws. Ik wordt momenteel platgebeld door verschillende media, dat zal nu dus niet anders zijn.’