Gemeente aan de slag met mountainbikeroute

nieuws
Foto: Pixabay (CC 0.0)

De gemeente wil volgend jaar beginnen met de aanleg van een mountainbikeroute. Dat antwoordt het college op vragen van de fractie van D66.

De fractie diende daarvoor al in 2016 een motie in, maar uitvoering daarvan liet lang op zich wachten. Naar aanleiding van de motie van Tom Rustebiel meldde zich een groep enthousiaste initiatiefnemers die aan de slag ging met het plan. Ze kregen van de gemeente budget en gingen de opties op het SuikerUnie-terrein verkennen. Mede door het naar voren halen van woningbouwplannen ging dat niet door.

Het college wil binnenkort met de initiatiefnemers overleggen. Het gaat om een MTB-route en/of trail- en skillspark Een MTB-route heeft een lengte van enkele tot tientallen kilometers terwijl een skillspark compact is en vooral draait om technische oefeningen. Een combinatie zou wat D66 betreft de beste optie zijn. De fractie schat dat er in Groningen ruim 5.000 mountainbikers wonen. De sport is ook heel geschikt voor kinderen. De dichtbijzijnde mtb-voorzieningen zijn in Assen, Hoogezand, Veendam en Zuidlaren.

Deel dit artikel: