Geknakte hoogspanningskabel op Zernike weer terug

nieuws
Foto: Tom Veenstra

De hoogspanningskabel die vorig jaar op Zernike naar beneden kwam wordt dit weekeinde vervangen. Het gaat om de draad die de bliksem moet afleiden.

Die kabel kwam eind oktober over honderden meters over de hele Zernike Campus en de directe omgeving terecht. Op een parkeerplaats werden daardoor diverse auto’s beschadigd. Er werden werkzaamheden aan de hoogspanningsmasten gepleegd, waarbij het fout ging.

“We zijn nu bezig met de voorbereidende werkzaamheden”, aldus een werknemer van het bedrijf die op hoge hoogte in een mast aan het werk was. “Morgen gaan we de kabel aanbrengen. Dat doen we zaterdag omdat de hele parkeerplaats leeg moet zijn”. In het weekeinde zijn er namelijk nauwelijks mensen op Zernike.

hoogspanningskabel parkeerplaats hanze
Foto: Tom Veenstra