Bijzondere donaties aan Handig in de Buurt

Het zijn bijzondere weken voor wijkinitiatief Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte. Er zijn een aantal mooie donaties binnengekomen. “Dit maakt mij heel erg blij.”

“Je ziet het zelf, er ligt hier van alles”, vertelt een enthousiaste Conny Eldering van Handig in de Buurt. Aan de Almastraat staat hij voor een tafel met daarop allerlei gereedschappen. “Onlangs werd ik gebeld door een meneer van 85 jaar. Eigenlijk een heel triest verhaal want hij en zijn vrouw hebben beide bij verschillende ongelukken hun heup gebroken. Ze gaan daarom verhuizen naar een woonzorgcomplex en kunnen heel veel spulletjes niet mee nemen. Daarom zijn heel veel gereedschappen aan ons gedoneerd.”

Handig in de buurt is een aantal jaren geleden opgezet. “Als mensen in de buurt een klusje willen doen kunnen ze de benodigde gereedschappen hier lenen. Maar als puntje bij paaltje komt is het initiatief meer. Want mensen kunnen hier ook komen om een kopje koffie te komen drinken en om te komen kletsen. Het brengt de buurt bij elkaar.”

De gereedschappen zijn niet de enige schenking. “Enige weken geleden kwam ik hier, en toen dacht ik wat staat daar. En dat bleek dus een handgemaakte pipowagen te zijn. Momenteel hebben we die binnen neergezet, maar we zijn druk aan het nadenken of we daar iets leuks mee kunnen doen.”