Betonblokkenwandeling in Onnen

nieuws

Liggen de betonblokken die de snelheid van auto’s moeten minderen in Onnen op de goede plek en zijn ze mooi? Het eerste wordt onderzocht en mooi zijn ze niet. Er komt een speciale Betonblokkenwandeling.

Op maandag 19 augustus organiseert Dorpsbelangen in Onnen een wandeling waarbij men blok voor blok langs gaat en kijkt of de plek goed is en het blok goed gepositioneerd is. In september gaan ze de huidige blokken ‘pimpen’.

Vragen waarop men een antwoord zoekt: ‘Welke van de huidige blokken staan er goed? Staan de blokken voldoende ver de weg op, m.a.w. versmalt het de weg voldoende? Moeten we ze draaien, schuiner zetten? Welke blokken moeten er verplaatst? Op welke nieuwe plekken moeten er nog blokken bijkomen of verwijderd worden? Kunnen we iets met zwerfkeien als snelheidsafremmers, of als markeerders voor waar het voetpad loopt en waar de weg? Wat vinden we van de zwart/witte paaltjes zoals op de hoek Mottenbrink/Dorpsweg? Staat dat daar goed? De ingang van het dorp vanaf de Harense kant remt de snelheid minder af dan de ingang vanaf de Noordlarense kant. Hoe komt dat? Wat kunnen we doen om de Harense ingang te verbeteren?’

 

Foto: Onnen.Nu

Deel dit artikel: