Vier jongeren aangehouden voor straatroven in Haren

De politie heeft dinsdagochtend vier jongeren aangehouden die verdacht worden van diverse straatroven in Haren en omgeving.

De verdachten zijn twee jongens van zestien jaar en een achttienjarige jongen uit Haren. De vierde verdachte is vijftien jaar en komt uit Glimmen. “Het onderzoek is met deze aanhoudingen nog niet afgerond”, vertelt een politiewoordvoerder. “Ons onderzoek gaat verder en we sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.”

Tekst gaat verder onder de foto

Voor de uitzending van Opsporing Verzocht werden de straatroven in scene gezet. Foto Martin Nuver 112groningen.nl

Tot bloedens toe op zijn hoofd geslagen
Sinds maart van dit jaar zijn er in de omgeving van Haren vier straatroven gepleegd. De eerste vond plaats op zaterdagochtend 30 maart. Op de Rijksstraatweg in Haren werden twee achttienjarige fietsers beroofd en mishandeld. De groep overvallers gebruikte daarbij veel geweld. Eén slachtoffer werd bedreigd met een mes en werd geslagen. De ander werd tot bloedens toe op zijn hoofd geslagen. De buit bedroeg uiteindelijk een pakje sigaretten.

Beelden in Opsporing Verzocht
Op zondagavond 21 april rond 22.15 uur was het opnieuw raak. Op de Nieuwe Akkers in Paterswolde werd ter hoogte van een sportveldje een zestienjarige jongen ernstig toegetakeld, die daarbij bewusteloos raakte. Een camera in de buurt van de locatie van de mishandeling legde verschillende voorbijgangers vast die verdacht werden van betrokkenheid. Deze beelden werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Tekst gaat verder onder de foto

Politieagenten doen onderzoek na een straatroof. Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl

Portemonnee en telefoon
Eind april vonden de laatste twee straatroven plaats. Op 23 april werd een 54-jarige man overvallen door twee passerende mannen. De man fietste van Zuidlaren naar Haren en werd meerdere keren geslagen en ook bedreigd met een mes. De overvallers stalen een telefoon en een portemonnee. Op 27 april rond 23.30 uur werd een 49-jarige man overvallen door een man die daarna hulp kreeg van een tweede en derde overvaller. Het slachtoffer kon desondanks ontkomen.

“Nog op zoek naar getuigen”
Ondanks de aanhoudingen is de politie nog op zoek naar meer informatie. “Heb je meer informatie en heb je nog niet met ons gesproken, bel ons dan op 0900 88 44. Wil je liever anoniem contact met ons opnemen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *