Verkoeling later deze week is tijdelijk

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vandaag en morgen worden temperaturen rond de 30 graden verwacht, maar daarna gaat de temperatuur richting de 20 graden. Dit is tijdelijk, want voor komend weekend verwacht OOG weerman Johan Kamphuis weer hogere temperaturen. Dat vertelde hij vanmorgen in de OOG Ochtendshow.

Hadden we de afgelopen dagen te maken met Franse winden die voor hogere temperaturen zorgden, de komende dagen komen Afrikaanse winden door onze gemeente. Dit zorgt voor hoge temperaturen en klamme nachten, zo vertelde Kamphuis. Wel worden voor met name vandaag sluierbewolking en een stevige wind verwacht, wat voor wat verkoeling zal zorgen.

Woensdag draait de de wind naar het noorden, wat ervoor zorgt dat ‘s ochtends de temperatuur nog wel aardig oploopt, maar dat het gedurende de middag afkoelt. De donderdag wordt nog iets frisser, met temperaturen rond de 21 graden. Vrijdag en zaterdag gaat het kwik weer flink stijgen en zo kan worden geconcludeerd dat de zomer nu echt wel is begonnen.

Johan Kamphuis was maandagochtend live te horen in de OOG Ochtendshow. Hij is iedere werkdag rond 8.50 uur in dit OOG Radio programma te horen. OOG Radio is te ontvangen op 106.6FM, in Haren 107FM, kabel 105.5FM en livestream.

Beluister hier de weersverwachting van vanmorgen terug:

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *