Pizzabezorger overvallen in wijk Lewenborg

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een pizzabezorger is zondag aan het einde van de avond overvallen in de wijk Lewenborg. De politie is een zoekactie gestart naar de dader.

De overval vond plaats rond 23.15 uur. “Dit gebeurde op de Lichtboei”, vertelt Martin Nuver van 112groningen.nl. “Een bezorger werd daar overvallen. Na de overval is het slachtoffer teruggegaan naar het bedrijf waar hij werkt, aan de Kajuit, waar alarm werd geslagen.” Politieagenten gingen direct op zoek naar de dader waarbij men ook de hulp inriep van het publiek door middel van een Burgernetactie. “Volgens het slachtoffer is de dader een donker getinte man van ongeveer achttien á twintig jaar oud”, vertelt een politiewoordvoerder. “Hij is 1.70 meter lang. De overvaller sprak Nederlands met een licht accent. Bij de overval heeft hij een onbekende hoeveelheid geld en twee pizza’s buit gemaakt.”

Zwarte jas en zwarte muts
De dader droeg tijdens de overval een zwarte dunne jas en een zwarte muts tot aan de wenkbrauwen. “Het is onbekend welk wapen gebruikt werd. Na de overval is de dader er op een fiets vandoor gegaan.” Mensen die iets gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Onderzoek aan Kajuit
“De politie doet ook onderzoek bij het bedrijf waar de pizzabezorger werkzaam voor is”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Voor het pand aan de Kajuit staat een politiewagen en in de zaak zijn agenten in gesprek met personeelsleden.” Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *