Meer Groningers kunnen vergoeding krijgen voor bevingsschade

Meer Groningers kunnen kiezen voor een vergoeding van 5000 euro voor schade door aardbevingen. Dat heeft Minister Wiebes woensdag beloofd.

Vorige week bepaalde hij dat de vergoeding alleen gold voor mensen die vóór 1 januari van dit jaar schade hebben gemeld. Het gaat om een vergoeding van 5000 euro, of een bedrag van maximaal 10.000 euro voor herstel door een aannemer.

Omdat daardoor veel mensen buiten de boot dreigden te vallen, vooral door de vele schademeldingen na de bevingen bij Westerwijtwerd en Garrelsweer breidt Wiebes de zogenoemde ‘stuwmeerregeling’ nu uit. De vergoeding geldt nu ook voor alle Groningers die tot vandaag schade hebben gemeld. De minister denkt dat hierdoor het grootste deel van het stuwmeer van 19 duizend schademeldingen sneller kan worden afgehandeld. Er ligt nu een ‘werkvoorraad’ van 19.000 meldingen.

Eerder deze week bleek dat ruim vijfduizend mensen die schade hadden gemeld wel langer moeten wachten dan de eerder genoemde termijn van 15 maanden

Deel dit artikel:

 1. STOP DAT AFSMEREN VAN DE GRONINGERS MET WAT CENTEN.
  MAAK RUTTE WAKKER
  !!!!!!!!!!!!!!!

  Groningers hebben dus nog steeds GEEN recht op een veilig huis.

  De nationale en lokale overheid willen namelijk dat u zelf de SCHEUREN van uw beschadigde woning: DICHTSMEERT.
  Maar dat is niet de oplossing!

  Alle Groningers moeten hun woning kunnen herstellen tot niveau van de bevingnorm: NEN NPR 9998.

  Maar de lokale en nationale overheid weigert al jaren om die – nu nog steeds privaatrechtelijke NEN norm NPR 9998 – WETTELIJK te maken!!!!

  JURIDISCH GRONINGEN: GRIJP IN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *