Kleurige ‘reis’ door muziek bij nieuwe tentoonstelling Groninger Museum

Vanaf komende zaterdag is in het Coop Himmelb(l)au Paviljoen een nieuwe tentoonstelling te zien, gemaakt door kunstenaar P. Struyken. De expositie bestaat uit schermen die beelden tonen bij de muziek van twee twintigste eeuwse componisten.

In de expositie, genaamd ‘P. Struyken – Exploderende kleur bij Skrjabin en Boulez’, heeft Struyken geprobeerd om in beeld voor te stellen wat hij in de muziek ervaart.

Er zijn vijf schermen te zien van 3 bij 4 meter. Ze laten door computer berekende beelden zien bij de muziek van componisten Alexander Skrjabin en Pierre Boulez. “Op de schermen worden beelden geprojecteerd die real time zijn berekend. Ieder scherm heeft een eigen computer waar de beelden op worden uitgerekend, die meteen worden geprojecteerd”, aldus kunstenaar P. Struyken.

Omdat de tentoonstelling uit real time berekende beelden bestaat, is elke voorstelling uniek. “Als je het allemaal wil zien, dan moet je er wel drie kwartier voor uit trekken. Ik denk dat mensen hier sowieso wel een tijdje blijven”, vertelt Ruud Schenk, conservator.

De expositie opent komende zaterdag en is te zien tot en met 9 februari 2020.