Hond mee naar het werk: “collega’s komen vaak even knuffelen”

Voor hondenbezitters was het genieten vandaag, want het is internationale ‘neem je hond mee naar je werk’-dag. Dat betekent dat je je trouwe viervoeter mee naar het werk kon nemen.

Annemieke Wellin nam haar tekkel Pirlo ook mee naar kantoor, maar zij vond deze dag niet heel bijzonder. De zes maanden oude pup gaat al vier dagen per week mee. “Iedereen vind het wel leuk”, vertelt Wellin. “Één collega is iets minder fan van honden, maar hij gaat er nog steeds prima mee om. De andere collega’s vinden het allemaal gezellig. Ze komen vaak even langs om te knuffelen.”

Dat de hond mee mocht naar het werk, was wel een vereiste volgens Wellin: “Mijn vriend werkt full time en ik werk vier dagen per week. Het was eigenlijk geen optie om het beest vier dagen thuis te laten zitten.” Daarom hebben Wellin en haar vriend eerst op hun werk overlegd of de hond mee mocht. Wellin: “Toen we groen licht kregen, hebben we besloten om haar te halen.”