Bomenridders willen raadsleden spammen met mails over Stadspark

nieuws
Foto: Bomenridders Groningen

De Bomenridders Groningen roepen bomenliefhebbers in de Stad op om de fractievoorzitters van Groningse gemeenteraad massaal te mailen met klachten over het toenemende aantal geplande activiteiten in het Stadspark.

De bomenridders stuurden dinsdagochtend een mail rond, inclusief een voorbeeldmail en een adressenlijst, waarin het oproept om raadsleden te mailen. Onder de noemer ‘Maak van het Stadspark geen pretpark’ hoopt het de raadsleden te bewegen om in actie te komen.

“Omdat we deze zorgen nog niet concreet kunnen maken maar wel het idee hebben dat de gemeente Groningen plannen heeft met het Stadspark, die de natuur van het park niet ten goede zullen komen. Dit jaar zijn er weer een aantal grootschalige festivals aan het bestaande rijtje activiteiten toegevoegd,” aldus Kristin McGee namens de bomenridders.

 

Deel dit artikel:

  1. Het is een park voor iedereen, en voor alle dieren die daar zijn, het moet geen pretpark worden met vuilnis en harde muziek.

   1. Parken zijn door en voor mensen aangelegd. Je moet ze niet verwarren met natuurgebieden.

   1. De drafbaan is al jaar en dag een festivalterrein. Je leeft in een stad, daar worden dingen georganiseerd. Wen er maar aan.

 1. Kristin McGee heeft er anders geen problemen mee om jazz festivals te bezoeken in natuurparken, dat maakt haar stelling ondanks dat ik die deel niet erg sterk.

 2. Meer werk voor de Stichting Bomenridders!
  Ook het Sterrebos gaat eraan.

  Het DvhN meldt vandaag – 11 juni 2019 – dat de waterstand moet zo laag gemaald worden, dat de bomen zullen sterven.
  Letterlijk citaat:
  “Het gevaar is dat de grondwaterstand in de omgeving zo laag wordt, dat het Sterrebos verdroogt en de grond inklinkt.”

  https://www.dvhn.nl/groningen/Droog-of-nat-bouwen-Aannemer-en-stad-Groningen-breken-zich-het-hoofd-over-bouwput-voor-tunnel-ringweg-24535130.html

  1. Je moet niet alles geloven wat die krant schrijft. (Ik citeer de wijze woorden van Karin Dekker in de gemeenteraad van Assen.)

 3. Als je in de buurt woont, dan weet je hoe erg het de laatste tijd is geworden, met harde muziek tot laat, en alle troep die wordt achtergelaten op de paden en tussen de struiken. Het is er als groen natuurgebied bedoeld, niet om plaats te maken voor de steeds grotere aantallen egoïstische hedonisten.

 4. Klopt. Ik vind sommige muziekfestivals leuk en ik ga er af en toe heen. Het probleem met dit park is het aantal festivals en de grootte van de geplande evenementen, welke erg belastend zullen zijn voor dit natuurgebied (en voor de bewoners in de wijk). De stad wil waarschijnlijk het park opener maken en dat betekent het vernietigen van bomen en andere planten. In een stad waar er al weinig parken, bomen en andere natuurgebieden zijn is deze tendens zorgelijk. Het lijkt alsof dit park veranderd wordt in een grootschalige evenementenlocatie.

  1. Ik heb je ooit eens kort met je gesproken tijdens een festival zodoende riep het bij mij vragen op, overigens ben ik het geheel met je eens dat Groningse parken en plantsoenen niet voor grootschalige evenementen dienen worden te gebruikt .

 5. Je moet wel een hele grote fantasie hebben om een park als natuurgebied te bestempelen.
  Die parken zijn echt aangelegd voor recreatie, in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *