Volksheld van Georgië terug in Stad

Hij is wereldberoemd in Georgië en nu is hij terug in Stad. Reisvlogger Jesper Zwart vloog in 2017 nietsvermoedend naar Tbilisi om vrienden te bezoeken. Op het vliegveld werd hij binnengehaald als een vorst. Hij was de zesmiljoenste toerist van het land en werd in één klap een volksheld.

Jesper werd hoofdrolspeler in een marketingcampagne voor toerisme in Georgië. Hij zou door zijn vrienden worden opgehaald van het vliegveld van Tbilisi, maar in plaats daar van stond er een luxe auto met chauffeur die hem naar de minister-president bracht voor een uitgebreid diner. “Ik begreep er helemaal niks van, ik ging overal maar gewoon in mee”, vertelt Jesper.

Viral
Een week lang werd Jesper in de watten gelegd door de campagnemakers. Hij kreeg reisjes aangeboden en verbleef in de mooiste appartementen. Het hele avontuur van Jesper werd vastgelegd door een professioneel camerateam. Hij keerde terug naar zijn toenmalige woonplaats Barcelona en vervolgde zijn leven. Een beetje werken, een beetje reizen. Maar toen drie maanden later de film van zijn Georgië-avontuur gepubliceerd werd, veranderde zijn leven volledig. De video werd meer dan zeven miljoen keer bekeken. Hij was het gesprek van de dag in Georgië. “Het was heel gek, want niemand kende me in Barcelona, of thuis in Nederland, maar in Georgië kwam ik in elk programma voorbij en stond ik in elk tijdschrift”, vertelt de nog steeds verbaasde Jesper.

Dancing with the Stars
“Mijn Facebook ontplofte gewoon, ik had ineens 5000 vrienden en onvoorstelbaar veel berichtjes.” Een van die berichten op zijn Facebook-pagina was van de producer van de Georgische Dancing with the Stars. “Ineens kreeg ik het verzoek om mee te doen aan het dansprogramma. Live op televisie. En ik kan helemaal niet dansen.” Jesper twijfelde, maar besloot toch mee te doen.
“Het was ongelooflijk, vrienden en familie keken allemaal live mee via internet. Het was een geweldige ervaring.”

Black is Back
Jesper Zwart, die in het buitenland door het leven gaat als Jesper Black verbleef nog twee jaar in Georgië. Hij werkte als televisiemaker en hij reisde het hele land door. En overal werd hij herkend: “Het is nooit mijn bedoeling geweest om beroemd te worden, maar om daar een bekende te zijn was wel heel leuk. Het is heel fijn dat ik nu terug ben in Nederland en hier gewoon weer anoniem ben.” Jesper is op dit moment bezig met het maken van een documentaire over faam. Ook wil hij een podcast opzetten.

Deel dit artikel:

  1. Georgië heeft geen minister-prezident, in Georgië wij hebben president en ministers dus zo beroemd hij is er niet, ik ken hem niet nooit van gehoord, ben zelf uit Georgië,,, .oh hihi nog wat anders hij was geen 6 miljoenste turist dat was gewoon was mooi theater van nietsnut regering,,m, in een jaar 6 miljoen????? In Georgië???? Oh hihi aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *