Student&Stad: Eurovisie Songfestival naar Groningen

Het Eurovisie Songfestival moet volgend jaar in Groningen georganiseerd worden. Dat vindt de fractie van Student&Stad.

Volgens de partij is Groningen een stad met een enorm aanbod aan cultuur. Het organiseren van het Songfestival zou de kers op de taart zijn in dit aanbod. “Groningen lijkt tussen de andere opterende steden wellicht de ‘small town boy in a big arcade‘, maar wat Student&Stad betreft zijn er in de stad ook zeker de mogelijkheden om de organisatie rond te krijgen”, aldus een woordvoerder van de partij.

Het College van B&W heeft al laten weten dat er te weinig geld in kas zit om een evenement als het Songfestival te kunnen organiseren. Student&Stad vindt dat er echter gedroomd en gedurfd moet worden: “Dare to dream was dit jaar het motto van het Eurovisie Songfestival, Student&Stad durft te dromen. Maar Student&Stad durft ook te doen, en de uitdaging aan te gaan om op zoek te gaan naar een geschikte locatie en te kijken naar budgetten.”

Deel dit artikel:

  1. Ik ben een grote fan van het Eurovisie Songfestival, maar in Groningen houden? Nee! De stad is te klein om het aan te kunnen – denk aan de tienduizenden mensen die hier zouden aankomen, denk aan verkeerschaos (of vliegen ze allemaal naar Groningen Airport?), denk aan het milieu en geluidsoverlast. En denk aan de kosten die de stad zou moeten maken, terwijl de stadskas het al zo krap heeft. Bovendien hebben we geen concerthal die het zou kunnen hosten.

    Veel logischer is Amsterdam of Rotterdam, en anders Den Haag of Hilversum.

  2. Heb niets met dat festival en zal ook niet kijken. Maar waarom geen Groningen? Het gaat om het uithangbordje van NL zeggen ze en goed voor het toerisme. Je weet wel, het toerisme in Amsterdam waar ze elke week steen en been over klagen. Zelfs de letters IAMSTERDAM moesten weg omdat dat toeristen zou aantrekken. Dus het moet in ieder geval niet in de randstad. Scheelt ook weer wat vliegtuigen, die vliegtuigen voor dat evenement vervuilen zoveel, daar kan geen verbod van benzine autos tegen op. Geld in de gemeentekas? Gewoon volledig sponsoren. Naar de hoogste bieder ermee. Plek zat, het gaat toch om de televisie, dan zitten er maar wat minder of helemaal geen mensen in het publiek.

    En waarom niet gewoon ergens op Zernike. Of laten we het Hollands doen, gewoon een soort Zwarte Cross opzet. Ook zou Gerard Joling perfect zijn voor de presentatie.

    Wat een janknummer was het, net voor het eerst gehoord.

  3. De euroborg is uiteraard de locatie bij uitstek. Maar helaas, gelet op de jaarnota van onlangs, kan het geen doorgang. vinden. De stad Groningen heeft al een te grote broek aangetrokken de afgelopen decennia. Een beleid, dat averechts heeft gewerkt. Met de rampzalige vruchten tot gevolg!

  4. Student en Stad probeert gewoon een beetje de popie jopie uit te hangen voor de bühne. Gratis publiciteit en alle media trappen er in :p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *