Student&Stad: Eurovisie Songfestival naar Groningen

Het Eurovisie Songfestival moet volgend jaar in Groningen georganiseerd worden. Dat vindt de fractie van Student&Stad.

Volgens de partij is Groningen een stad met een enorm aanbod aan cultuur. Het organiseren van het Songfestival zou de kers op de taart zijn in dit aanbod. “Groningen lijkt tussen de andere opterende steden wellicht de ‘small town boy in a big arcade‘, maar wat Student&Stad betreft zijn er in de stad ook zeker de mogelijkheden om de organisatie rond te krijgen”, aldus een woordvoerder van de partij.

Het College van B&W heeft al laten weten dat er te weinig geld in kas zit om een evenement als het Songfestival te kunnen organiseren. Student&Stad vindt dat er echter gedroomd en gedurfd moet worden: “Dare to dream was dit jaar het motto van het Eurovisie Songfestival, Student&Stad durft te dromen. Maar Student&Stad durft ook te doen, en de uitdaging aan te gaan om op zoek te gaan naar een geschikte locatie en te kijken naar budgetten.”

Deel dit artikel: