SOG en Calimero winnaars bij Universiteitsraadsverkiezingen

nieuws
foto: Bob de Vries

Studenten Organisatie Groningen, SOG, en Lijst Calimero zijn de winnaars geworden bij de verkiezingen voor de Universiteitsraad die vorige week werden gehouden. Dat werd maandagavond bekendgemaakt.

Met ingang van 1 september aanstaande hebben SOG en Calimero beide vijf zetels. In de huidige samenstelling hebben de twee partijen ieder vier zetels. Verliezer is DAG die van twee zetels naar één zetel gaat. De Vrije Student blijft staan op één zetel. De nieuwe partij Internationaal Platform wist niet genoeg stemmen binnen te halen om een plekje in de raad te bemachtigen. Bij de medewerkers gaan acht zetels naar de Personeelsfractie en vier naar de Wetenschapsfractie.

De opkomst bij de verkiezingen lag dit jaar gemiddeld hoger dan twee jaar geleden. Onder de medewerkers steeg het opkomstpercentage van 30,7 naar 36,1 procent. Onder de studenten was de opkomst echter lager. Bij de vorige verkiezingen lag de opkomst op 26 procent. Dit jaar bracht 24,9 procent haar stem uit.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *