Slechthorende leerlingen whatsappend door gevarenparcours

Leerlingen van de Kentalis Guyotschool in Haren hebben deze maandag een parcours gelopen, terwijl alleen maar op hun telefoon mochten kijken. Het doel was om de leerlingen bewust te maken van de gevaren van telefoons in het verkeer.

Het parcours is onderdeel van een project genaamd ‘What the App’. De leerlingen volgden drie verschillende workshops: over smartphonegebruik, over fotografie en over WhatsAppen in openbare ruimtes.

Volgens de leerlingen was het parcours heel leerzaam. “Ik ben me bewust geworden van hoe makkelijk het is dat je met een smartphone een ongeluk kan krijgen. Dus ik vind het wel een mooi idee”, aldus Melissa, één van de leerlingen. Sam, een andere leerling, sluit zich daarbij aan: “Het was een intense ervaring. Ik denk dat ik er voor de komende tijd van geleerd heb.”

Giani en Shakira, twee van de leerlingen, hebben zelfs hun telefoon ingeleverd tijdens het project. Ze gaan twee weken lang zonder telefoon door het leven. Shakira vertelt: Met telefoon heb je veel meer hoofdpijn. Dit geeft zoveel meer rust.” Giani is het met haar eens: “Het is goed voor je energie.”

De Kentalis Guyotschool is een school voor dove en slechthorende kinderen. Er zijn drie uitstroomprofielen: Vervolgonderwijs, Arbeid en Dagbesteding. Ook biedt Kentalis een woonomgeving voor jongeren die bijvoorbeeld ver weg wonen van de school.

Deel dit artikel: