Paas zit op zijn handen en loopt zich warm

nieuws

Commissaris van de Koning René Paas zit op zijn handen bij de onderhandelingen over het nieuwe college van Gedeputeerde Staten, schrijft hij in het nieuwste Paasrapport.

‘De charme van ons systeem is dat de voorzitter van Provinciale en Gedeputeerde Staten wordt geacht ‘boven de partijen’ te staan. En dat verdraagt zich slecht met een prominente rol aan onderhandelingstafels. Maar tot nu toe was ik altijd actief. En ditmaal zit ik op mijn handen. Er zit niks anders op dan dat ik – net als vele anderen – afwacht wat het programma van het nieuwe college wordt. En ondertussen loop ik me – net als veel medewerkers van de provincie – warm om straks met een nieuw college te gaan werken.

Genoeg te doen overigens buiten de GS-kamer. Bijvoorbeeld om nieuwe burgemeesters te vinden in Groningen, in het Westerkwartier en Appingedam. Maar ook met het Nationaal Programma Groningen, dat langzamerhand gestalte begint te krijgen. Maar toch: ik wacht, misschien wel net als u’.