Opening Silly Walk zebrapad

De Wijert is een nieuw soort zebrapad rijker: het Silly Walk zebrapad. Het pad ligt aan de Bordewijklaan, aan de oostkant van de kruising met de Mérodelaan en de Queridolaan. De bedoeling is dat je met een zo gek mogelijk loopje oversteekt. Onder leiding van wethouder Glimina Chakor en de kinderen van de Brederoschool werd het pad feestelijk geopend.

Voorafgaand aan de opening mocht iedereen nog even oefenen op een gek loopje in een Silly Mars. Vanuit het Ina Boudierplantsoen ging de mars langs de Brederoschool en de Zuiderflat. Op die manier konden ook de ouderen uit de wijk meegenieten van het spektakel.

De Silly Walk is afkomstig uit de Britse komedieserie Monty Python, waarin John Cleese vanuit de ministry of Silly Walks rare loopjes doet. Groningen is niet de eerste stad met zo’n zebrapad. In Spijkenisse en Zweden bestaat het fenomeen al.

 

Deel dit artikel:

  1. Dit komt de verkeersveiligheid vast en zeker ten goede, leuk voor op het schoolplein, maar om dit nu op een drukke doorgaande weg te plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *