Koekje van eigen deeg voor DAG

Democratische Academie Groningen, een studentenfractie van de universiteitsraad, is er niet vies van om af en toe een gebouw van de universiteit te bezetten om een probleem onder de aandacht te brengen. Vandaag was DAG zelf aan de beurt. Vrije Student Groningen, een andere fractie, bezette het gebouw van DAG een deel van de middag.

Rond 12.00 uur vanmiddag trok een deel van VSG het kantoor van DAG binnen. De studenten werden vriendelijk onthaald door DAG met koffie en koekjes. Eenmaal binnen gingen de studenten van VSG op de grond zitten en ontstond een stevig debat over het al dan niet bezetten van gebouwen.

VSG vindt dat met het bezetten van gebouwen te veel overlast ontstaat voor andere activiteiten in bijvoorbeeld het Academiegebouw. DAG vindt de problemen van de studenten waarvoor ze actie voeren in perspectief belangrijker en urgenter dan de overlast die de acties veroorzaken.

De actie werd gehouden, in de week voor de verkiezingen van de nieuwe universiteitsraad, die aanstaande maandag los zullen barsten.