Jostiband speelt met Noord Nederlands Orkest

nieuws
foto: Dieuwert Tuinstra

Op zaterdag 25 mei treden het Noord Nederlands Orkest en het Jostiband Orkest samen op in De Oosterpoort in Groningen. Een primeur, want het Jostiband Orkest speelde nog niet eerder samen met een symfonisch orkest.

Op het programma staat onder andere de Boléro van Ravel, een muziekstuk dat bijna iedereen mooi vindt. ‘Dit is een concert dat gebaseerd is op puurheid, passie en vreugde, en zal gegarandeerd een grote glimlach op ieders gezicht toveren!’, schrijft het NNO.

‘Muziek verbindt, is emotie en grensoverschrijdend. In dit geval verbindt de Boléro van Ravel de musici van het Noord Nederlands Orkest en het beroemde Jostiband Orkest met elkaar, om de pure emotie van dit stuk samen te vertolken. Met elkaar vormen zij een reusachtig symfonieorkest. Zóveel musici samen op het podium zijn ook wel nodig, om alle instrumenten te kunnen bespelen die horen bij een uitvoering van de Boléro’.

Naast de Boléro van Ravel speelt het NNO en de Jostiband andere liedjes, zoals Zeven Kikkertjes, Viva la Vida, You Raise Me Up, Hallelujah en Bloed Zweet en Tranen.