Groninger Museum eert architect Mendini met grote tentoonstelling

nieuws
foto: Rick van der Velde

Ter ere van haar 25-jarig bestaan organiseert het Groninger Museum een grote tentoonstelling die architect Alessandro Mendini kort voor zijn dood samenstelde en vormgaf.
Naast werk van de hoofdarchitect van het museum zal ook werk te zien zijn van kunstenaars en ontwerpers die Mendini inspireerden.

Het museum benaderde Alessandro Mendini (1931-2019) ruim twee jaar geleden met het verzoek om een tentoonstelling van zijn werk naar eigen inzicht in te richten. Volgens het museum verheugde Mendini zich zeer om nog een keer een grote tentoonstelling in ‘zijn’ museum te kunnen maken. Helaas kan de in februari overleden kunstenaar dit moment niet meer meemaken.

Naast getoond werk van Mendini, dat onder andere zal bestaan uit sieraden, architectonische modellen, huishoudelijke voorwerpen en grote sculpturen, zal de tentoonstelling ook bestaan uit werken van van klassiek-moderne kunstenaars als Paul Signac, Wassily Kandinsky, Henri Matisse en Oskar Schlemmer, architectuurontwerpen van Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld, objecten van Italiaanse vormgevers als Gio Ponti, Michele De Lucchi en Gaetano Pesce, en recente schilderijen van de Amerikaan Peter Halley.