Gorecht speelt nacompetitie tegen degradatie, VVG heeft alles in eigen hand

sport
Foto Andor Heij. Gorecht - Broekster Boys

Gorecht verloor zaterdag in Haren met 3-0 van Broekster Boys uit Damwoude en kan het vege lijf in de eerste klasse E alleen nog redden via de nacompetitie.

Gorecht was aan een goede serie bezig, maar kon dat in eigen huis tegen de Friese concurrent geen vervolg geven. “We hadden niet de bereidheid alles te geven. Het was een collectief falen”, aldus Gorecht trainer Robbie Wentink na afloop. Na een rommelige openingsfase kwam Broekster Boys op een 0-1 voorsprong. De Friezen werden beter en liepen na de pauze uit naar 0-3 en speelden zich veilig in 1E. Gorecht had weinig in te brengen en de ploeg uit Haren zag ook nog eens rood.

“We speelden de laatste weken goed en dan heb je vanmiddag je laatste kans en dan spat het er niet van af. We leken vandaag wel lam geslagen”, aldus Gorecht aanvoerder Thijs Hekman. “Nog drie keer knallen in de nacompetitie en er dan in blijven. We hebben zeker iets te zoeken in de eerste klasse volgend seizoen”.

Gorecht- Broekster Boys 0-3. 0-1 Riemer Doornbos (33.), 0-2 Juryan Dantuma (56.), 0-3 Riemer Doornbos (84.). Rood, twee keer geel: Steef Borgman (Gorecht). Toeschouwers: 300

VV Groningen

VV Groningen won in Drachten met 2-1 van Drachtster Boys. Davy Wilkens en Wesley Walstra scoorden voor VVG. VV Groningen en Bedum, dat verloor, maken volgende week zaterdag op sportpark Het Noorden in de stad onderling uit wie ook nacompetitie speelt en wie in de eerste klasse blijft. VVG heeft aan een gelijkspel voldoende.

ON en PKC

Oranje Nassau verloor thuis met 2-1 van Olde Veste ’54. ON was al verzekerd van de tweede plek en speelt nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

PKC’83 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Balk. PKC is achtste en speelde nergens meer om.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *