‘Wat verstaan jullie onder niet verstoren tijdens broedseizoen?’

nieuws

Volgens Natuurflits.nl is er een kraan van de baggeraars in het Noorderplantsoen aan het werk rond een nest van een broedende meerkoet die rust nodig heeft.

Natuurflits schrijft: ‘Beste gemeente Groningen, wat verstaan jullie onder niet verstoren tijdens het broedseizoen? De meerkoet heeft rust nodig, zit op eieren, eerst waterverlaging en duwboot toen verhoging water nest bijna onderwater en nu kraan werkzaam rondom het nest!’

Eerder had het college de Partij voor de Dieren geschreven dat er op dit gebied geen problemen zijn te verwachten: ‘Door onze planning in combinatie met een juiste werkwijze en begeleiding door een ter zake kundige, schatten wij de kans op negatieve effecten op amfibieën, vissen en vogels in als nihil’.

Deel dit artikel: