Vijf meter hoge Little Pony eert schoonmaakvrijwilligers Wad

nieuws

De Groningse afvalkunstenaar Maria Koijck heeft een werk gemaakt naar aanleiding van de ecologische ramp met de MSC Zoe. Het wordt zaterdag onthuld bij Zeehondencentrum Pieterburen.

Op 20 april wordt Zoë de Ponie onthuld, een vijf meter hoog paard en het symbool voor al het plastic afval dat in de nasleep van het verlies van 345 containers vrij kwam in zee. Kunstenares Maria Koijck liet zich inspireren door de duizenden My Little Pony’s die op de stranden gevonden zijn.

Op het achterterrein is de symbolische “stal” voor Zoë de Ponie gemaakt waarin de gevolgen van de ramp duidelijk zichtbaar zijn. Duizenden objecten die als gevolg van de ramp opgeruimd moesten worden zijn er te zien. Bovendien is het een eerbetoon aan de duizenden vrijwilligers die zich inspanden om de kustlijn zo snel mogelijk weer schoon te krijgen.

Op 20 april om 13:00 zal de opening plaatsvinden en gevolgd worden door een middagprogramma voor jong en oud. De opening wordt mede mogelijk gemaakt door Groningen Schoon Dankzij Mij van Stadsbeheer gemeente Groningen met de MilieuStewards.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *