HSV wil vrouw in College van Bestuur Hanzehogeschool

nieuws
Foto: Sicco Haring

De Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) wil dat de opvolger van bestuurslid Paul van der Wijk een vrouw wordt. “Wij gaan geen vrouwenquota opperen, maar wij hopen dat er een vrouw komt te zitten naast de twee mannen die in het college achterblijven” aldus HSV fractievoorzitter Izaäk van Jaarsveld.

“Wanneer uit de sollicitatieprocedure blijkt dat een grijzende man van middelbare leeftijd het meest geschikt is, dan is hij van harte welkom. Toch hopen wij dat er volop vrouwen gaan solliciteren” aldus Van Jaarsveld.

Onlangs maakte de Hanzehogeschool Groningen bekend dat het binnenkort start met de wervingsprocedure voor een nieuw lid van het College van Bestuur, om de vacature te vullen die het uittredende lid Paul van der Wijk achterlaat. Van Der Wijk verlaat de Hanzehogeschool voor een bestuursfunctie bij het Wilhelminaziekenhuis in Assen.