Harens Lyceum sluit dependance in Zuidlaren

nieuws
Foto: Google Maps

De afdeling van het Harens Lyceum in Zuidlaren gaat sluiten. Volgens RTV Drenthe blijkt dat uit een brief die de school aan de ouders van leerlingen heeft gestuurd.

Uit de brief blijkt dat het dalende aantal leerlingen op de dependance van het voormalige Zernike Junior College in het Drentse dorp al jaren terugloopt. “Het aantal nieuwe aanmeldingen is nu echter zo laag, dat de kwaliteit van het onderwijs in het geding komt. Ons inziens is dat een onwenselijke situatie voor de leerlingen, omdat zij goed onderwijs verdienen,” zo schrijft de schooldirectie in een brief aan de ouders.
Volgens het bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen, waar de school onder valt middels het Zernike College, is de Zuidlaarder vestiging dermate verliesgevend geworden dat sluiting onontkoombaar is. Op de school wordt de onderbouw van het VWO, HAVO en VMBO KB en BB en het volledige programma van het het VMBO TL gegeven.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *