Groninger roeiers doen mee aan ‘KiKaKoningsdag’

nieuws

Roeiers van de Groninger roeivereniging De Hunze houden zaterdag een speciale ‘KikaKoningsdag’. Komend seizoen zamelen Hunzeleden op allerlei manieren geld in voor onderzoek naar kinderkanker.

De actie maakt deel uit van het landelijke KikaRow Rondje NL, waarbij ervaren roeiers en overlevers van kinderkanker in veertien weekeinden een estafettetocht van 1400 kilometer dwars door Nederland roeien. De KikaRow-vloot vaart op 9 juni van Assen naar Groningen. De Hunze wil dan een cheque met een fors sponsorbedrag overhandigen aan de organisatie.

Op 27 april organiseert de roeivereniging bij hun gebouw aan de Praediniussingel van 9.00 tot 14.00 uur korte wedstrijdjes op de roeimachine waar publiek tegen een kleine betaling aan mee kan doen. Ook worden er spullen verkocht

De opbrengst van KikaRow Rondje NL gaat naar de LATER-poli van het Prinses Máxima Centrum. In dit ziekenhuis in Utrecht worden kinderen met kanker behandeld. De Hunze houdt later ook nog een ergometerestafette. Ook wil de club met zoveel mogelijk boten op 15 juni de KikaRow-boten begeleiden richting Zoutkamp.