GroenLinks wil doorfietsroute snel weer open

nieuws

GroenLinks reageert met verbazing op de langdurige afsluiting van het fietspad tussen Garmerwolde en Groningen. Ook de communicatie vindt men gebrekkig.

GroenLinks wil dat de doorfietsroute van Ten Boer naar Groningen zo snel mogelijk weer open gaat voor fietsers. De route over de Stadsweg is al enige tijd afgesloten in verband met werkzaamheden van de Gasunie, en blijft nog maanden onderbroken, tot in augustus.

GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis: ‘Ik wil weten waarom de route zo lang afgesloten moet blijven. Waren er geen  mogelijkheden om de werkzaamheden anders uit te voeren zodat fietsers niet maanden lang geen gebruik van de ‘doorfietsroute’ over de Stadsweg kunnen maken?’

Daarnaast is de gemeenteraadsfractie van GroenLinks verbaasd dat de informatievoorziening over de reden en de aard van de afsluiting zo laat tot stand komt, zo summier is en dat bijvoorbeeld op de sites van de gemeente of van Groningen Bereikbaar geen aanvullende informatie is te vinden.

De doorfietsroute Ten Boer – Groningen werd in september nog feestelijk geopend en was daarmee de eerste doorfietsroute in de provincie Groningen. GroenLinks vindt het jammer dat de route zo kort na opening alweer zo snel en gedurende lange tijd wordt onderbroken en wil dat de route sneller weer opengesteld wordt voor fietsers.

 

 

 

Deel dit artikel:

 1. Ja, en wanneer gaat het nieuwe fietspad vanaf Garmerwolde richting Ten Boer langs het Eemskanaal eindelijk eens open? Dat ligt ook al maanden achter op planning volgens mij.

 2. Inderdaad. Het fietspad is niet voor zware kiepwagens e.d. gemaakt. Ze leggen maar een weg aan over het land met rijplaten. Om een fietspad wat pad net klaar is zonder fatsoenlijke aankondiging (omleidingen voor autoverkeer worden weken van te voren al aangekondigd met borden) in het fietsseizoen te sluiten is eerlijk gezegd nog al lomp en getuigd van erg luie denkpatronen bij de betreffende ambtenaren. Taak voor de politiek om dit terug te draaien.

 3. Ik ben even wezen kijken ( woon dichtbij ) .
  Dat er weinig wordt gecommuniceerd en men moet doen ..wat men moet doen ( vind men) of kan niet anders ..zeg ik bij deze ..Geen keus ..( denk ik) ..om daar midden in de weilanden nog normaal te kennen komen met zware machines ..is dit de meest logische oplossing…jammer voor de fietsers ..moeten ze een stukje omrijden ..gelukkig is het leed over 5 maanden alweer geleden.
  Tegelijk op die weggetjes met grote vrachtauto’s en tractoren en de weg bezaaid met stalen rij platen..
  Nee ..dit is de beste oplossing.

  Deal wit it ..

 4. In het weekend van 15 maart zat het fietspad al op slot en werkelijk nergens enige informatie te vinden. Zou ook erg jammer zijn als we er zo lang geen gebruik van kunnen maken!

 5. De afsluiting is inmiddels geplaatst op de website van de gemeente, ook hebben wij (omgeving Noorddijkerweg) een brief ontvangen, er is nu in ieder geval meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *