GroenLinks wil doorfietsroute snel weer open

nieuws

GroenLinks reageert met verbazing op de langdurige afsluiting van het fietspad tussen Garmerwolde en Groningen. Ook de communicatie vindt men gebrekkig.

GroenLinks wil dat de doorfietsroute van Ten Boer naar Groningen zo snel mogelijk weer open gaat voor fietsers. De route over de Stadsweg is al enige tijd afgesloten in verband met werkzaamheden van de Gasunie, en blijft nog maanden onderbroken, tot in augustus.

GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis: ‘Ik wil weten waarom de route zo lang afgesloten moet blijven. Waren er geen  mogelijkheden om de werkzaamheden anders uit te voeren zodat fietsers niet maanden lang geen gebruik van de ‘doorfietsroute’ over de Stadsweg kunnen maken?’

Daarnaast is de gemeenteraadsfractie van GroenLinks verbaasd dat de informatievoorziening over de reden en de aard van de afsluiting zo laat tot stand komt, zo summier is en dat bijvoorbeeld op de sites van de gemeente of van Groningen Bereikbaar geen aanvullende informatie is te vinden.

De doorfietsroute Ten Boer – Groningen werd in september nog feestelijk geopend en was daarmee de eerste doorfietsroute in de provincie Groningen. GroenLinks vindt het jammer dat de route zo kort na opening alweer zo snel en gedurende lange tijd wordt onderbroken en wil dat de route sneller weer opengesteld wordt voor fietsers.

 

 

 

Deel dit artikel: