Girlsday op mbo-scholen: “Techniek is super leuk!”

Op tientallen mbo-scholen in het land werd donderdag girlsday gehouden. Honderden meisjes van dertien en veertien jaar oud maakten kennis met de bèta, ict en technische mbo-opleidingen.

“We zien nog altijd dat de meerderheid van onze studenten mannelijk is”, zegt regiodirecteur Marjon Arends van het Alfa-college, één van de scholen die aan deze dag mee doet. “Met deze girlsday willen we aan meisjes laten zien dat deze opleidingen ook voor hun geschikt en leuk zijn.”

Dat laten zien gebeurt door middel van verschillende workshops. “Ik ben bezig om een kleerhanger te maken”, zegt Karlijn. “Eerst moeten de onderdelen op maat gemaakt worden, dan moeten ze gebogen worden, en vervolgens is het solderen geblazen. Ik vind dit erg leuk. Ik overweeg ook om straks een technische opleiding te kiezen. Welke weet ik nog niet, maar het maken van iets vind ik gewoon erg leuk.”

Deel dit artikel: