De Wijert krijgt definitief een Silly Walk-zebrapad

nieuws

De wijk De Wijert krijgt definitief een Silly Walk-zebrapad. Dat laat de initiatiefnemer van het plan weten.

Het idee om zo’n zebrapad aan te leggen ontstond in januari. “Ik houd wel van grappige en creatieve initiatieven”, liet initiatiefnemer Dennis Broekema toen weten. Het idee om in de stad een Silly Walk-zebrapad aan te leggen komt overgewaaid vanuit Spijkenisse. “Ik zag dat daar zo’n zebrapad werd geopend, en dat er ook van zulke paden in Zweden bestaan. Toen dacht ik dat is ook leuk voor onze stad.” De gemeente was direct enthousiast.

Het zebrapad gaat aangelegd worden in de Bordewijklaan, aan de oostkant van de kruising met de Mérodelaan en de Queridolaan. Voor deze plek is gekozen in samenspraak met De Brederoschool. De opening vindt plaats in mei.

Silly Walk-zebrapad
Het Silly Walk-zebrapad is afgeleid van het Britse Monty Python met de Ministry of Silly Walks. “De bedoeling is dat je net als in de Britse sketch op een gekke manier het zebrapad over gaat steken. Bijvoorbeeld door middel van een bizar loopje.”

In februari maakte OOG Tv een filmpje over het initiatief

Deel dit artikel: