DAG: ‘RUG besteedt 110.000 euro publiek geld aan afscheidsfeestjes bestuurders’

nieuws
Bram Omvlee, lid-Universiteitsraad RUG namens DAG (links) en Koen Marée, persvoorlichter (rechts) - Foto: Sebastiaan Scheffer

Studentenorganisatie DAG (Democratische Academie Groningen) vindt dat de Rijksuniversiteit Groningen, met een budget van in totaal 110.000 euro voor de afscheidsfeestjes van twee bestuurders, de roep om soberheid vanuit de Universiteitsraad negeert.

Het afscheidsfeest van voormalig collegevoorzitter Sibrand Poppema kostte al 40.000 euro en voor het afscheid van rector magnificus Elmer Sterken is, volgens de organisatie, al 70.000 euro begroot. Dit publieke geld kan volgens DAG in tijden van bezuinigingen en torenhoge werkdruk voor docenten een veel betere besteding krijgen.

Woordvoerder Jorien Bakker van de RUG vertelt hierover: “Voor dit officiële academische afscheid wordt in de week van 14 juni een officieel groot afscheid georganiseerd. Dit is niet alleen een afscheid met andere universiteitsbestuurders in de Martinikerk, maar een groter feest voor studenten, Stadjers en medewerkers.”