“China stelde niet op prijs dat we door Turkije en Iran hadden gefietst”

oogochtendshow
Afbeelding: www.fietsenvoorkinderfietsen.nl

Na bijna een jaar fietsen zijn Mariëlle en Martijn in Jinghong in China aangekomen. Voor hun actie Fietsen voor Kinderfietsen hebben ze inmiddels 408 van de 500 fietsen opgehaald.

Alweer bijna een jaar geleden stapten Mariëlle van der Sluis en Martijn de Jong Posthumus op de fiets om vanuit Groningen naar Tijanjin in China te fietsen. Met als doel van deze reis het inzamelen van kinderfietsen voor kinderen in Groningse armoedegezinnen.

Intussen zijn ze na 13.000 kilometer fietsen en na veel problemen bij het regelen van een Chinees visum, in het Chinese Jinghong aangekomen. Vanuit deze stad zullen ze de laatste etappe van 8000 kilometer deels met het openbaar vervoer bereizen.

De OOG Ochtendshow had vanochtend Mariëlle aan de telefoon. Zij gaf ons een update van de reis en vertelde ons waarom het nou zo moeilijk was om dat Chinese visum te bemachtigen.

 

 

Er zijn inmiddels 408 fietsen opgehaald. Maar om het doel te bereiken, hebben ze er nog 92 nodig. Kortom, heb je thuis nog een oude kinderfiets staan? Doneer het dan aan Fietsen voor Kinderfietsen. Voor meer informatie over de actie en de reisverhalen kun je terecht op www.fietsenvoorkinderfietsen.nl