Brandweer redt vrouw uit brandende woning

In een woning aan de Jan Hissink Jansenstraat heeft woensdagavond brand gewoed. Bij de brand is de bewoonster gewond geraakt.

De melding van een woningbrand kwam rond 23.00 uur binnen op de meldkamer van de hulpverleningsdiensten. Bij aankomst bleek er nog een persoon in de woning aanwezig te zijn. “Wij hebben deze persoon uit de woning kunnen halen”, vertelt een woordvoerder van de brandweer. “Het slachtoffer is buiten overgedragen aan verpleegkundigen van de ambulance. De persoon had rook binnengekregen en is overgebracht naar het ziekenhuis.”

De brand kon snel onder controle worden gebracht. “Desalniettemin heeft de woning behoorlijke rookschade opgelopen.” Er werd ook nog een kat gered. Maar het beestje sprong wel van zes hoog naar beneden en raakte gewond. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.