Boek over gewonnen bekerfinale FC Groningen op komst

nieuws
Schrijver/Journalist Robert Visscher bij De Kuip

Volgend jaar, 3 mei 2020, is het vijf jaar geleden dat FC Groningen de KNVB-beker wist te winnen. Voor journalist Robert Visscher reden om er een boek over te schrijven. Samen met diehard fans van de club blikt Visscher terug op de finale en bespreekt hij het supportersschap van FC Groningen.

Visscher is een supporter van FC Groningen die de club van een afstandje volgt. De journalist van voornamelijk dagblad Trouw woont namelijk al een tijdje in Rotterdam. Vanuit de havenstad, pakt hij toch veel wedstrijden van de FC mee, voornamelijk uitduels waarvan hij er veel bezoekt. Op die manier bezoekt hij toch  ongeveer 17 duels per seizoen.

Deze zaterdag staat in de Trouw een voorproefje op het boek van Visscher. Daarin kijkt de schrijver alvast terug op de gewonnen bekerfinale met verschillende fans. Onder andere iemand die de KNVB-Beker op zijn lijf getatoeëerd heeft, en een stelletje dat elkaar is leren kennen door de bekerfinale komen in het stuk voorbij. Ook vertelt Visscher over zijn eigen supporterschap bij de FC.

In het boek zal het voornamelijk gaan over de beleving van de supporters rondom de gewonnen finale. Ook wil Visscher een inkijkje geven in hoe het er in de kleedkamer tijdens de finale aan toe ging. Erwin Koeman zal het voorwoord schrijven.

In gesprek met OOG legt Robert Visscher uit waarom hij dit boek wil schrijven:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *