Bestuur 100% Groningen stapt op na onenigheid

nieuws
Foto: Casper Slotboom

Het bestuur van de partij 100% Groningen is afgelopen weekend opgestapt na een vertrouwensbreuk met de fractie. Dat meldt het bestuur in een uitgelekte brief aan de leden van de partij.

Het bestuur schrijft in de gelekte brief aan de leden: ‘Tijdens het gesprek werden wij volkomen onvoorbereid geconfronteerd met een emotionele reactie over het gebrek aan vertrouwen en persoonlijke beschuldigingen naar bestuursleden. Volgens de fractievoorzitter zou dit te wijten zijn aan nalatigheid van het bestuur tijdens de campagne. Het bestuur heeft meerdere pogingen gedaan om helderheid te krijgen over de ware reden en inhoud van deze beschuldiging. De uitspraken en beschuldigingen zijn van gevoelsmatige aard, aanvallend en niet gebaseerd op feiten.’ De leden van het bestuur zijn naar eigen zeggen hierdoor hun vertrouwen kwijtgeraakt.

Reactie fractie

Fractievoorzitter Marjet Woldhuis laat weten dat zij de bestuursleden niet persoonlijk aangevallen heeft. Woldhuis zegt dat 100% Groningen als nieuwe, kleine partij het hele jaar door actief campagne moet voeren om te groeien.  De leden van de partij hebben volgens Woldhuis aangegeven dat het bestuur op dit vlak onzichtbaar is geweest. 100% Groningen is van mening dat de partij niet gestaag door kan groeien met een inactief bestuur. Dat was aanleiding voor een gesprek.

Zorgen over de toekomst van de partij heeft Woldhuis niet. Zij heeft het volste vertrouwen dat tijdens de ledenvergadering in mei genoeg gemotiveerde kandidaten zich aanmelden voor een bestuursfunctie bij de partij.

Deel dit artikel:

  1. Gerommel in de marge. 100% is al een afsplitsing van de stadspartij. Met dit soort partijen met een zeer smalle ledenbasis is het moeilijk om goed bestuurders te vinden. Het blijven hobbyclubjes die van de zijlijn politiek beoefenen.

  2. Marjet heeft wel gelijk; “100% Groningen als nieuw, kleine stadspartij”. Nu hebben we dus twee stadspartijen die overhoop liggen en elkaar dolken in de rug steken zoals zij ook heeft gedaan.

  3. Eén ding staat altijd vast bij de meeste lokale partijen in Groningen en elders in het land, er komt ruzie en er is altijd ruimte om even lekker modder naar elkaar toe te gooien.

    Marjet gaat overigens even voorbij aan het feit dat het de tweede keus is dat komt aanschuiven, en dan ook nog de tweede keus binnen een groep van idioten. Tevens houden stemmers niet van ruzie binnen hun partij en lopen daarom weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *