Aantal verkeersslachtoffers in Groningen daalt tegen landelijke trend in

nieuws
foto:112 Groningen

Het aantal verkeersdoden in de provincie Groningen is gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is tegen de landelijke trend.

Afgelopen jaar kwamen er 22 mensen bij een verkeersongeval om het leven in Groningen. Dat waren er in 2017 25. Landelijk steeg het aantal verkeersdoden met elf procent. Vooral in Brabant kwamen er veel mensen om het leven.

Naast Groningen daalde het aantal verkeersdoden ook in Overijssel, Utrecht en Zeeland. In Flevoland bleef het aantal gelijk. Daarmee bleef Flevoland ook de veiligste provincie.

Deel dit artikel:

  1. Jaarlijkse cijfers zeggen niet zo veel. Je kunt het beter over periodes van 10 jaar bekijken. Sowieso is het aantal doden in Groningen in absolute getallen in Groningen vrij laag waardoor je procentueel grote fluctuaties zult zien. In 2016 kwamen er bijvoorbeeld maar 15 mensen om het leven. Daar zitten we nu dus nog ruim boven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *