Willem Lodewijk Gymnasium speelt Genesis

Dans, muziek en toneelspel. Het Willem Lodewijk Gymnasium speelt deze dagen het stuk ‘Genesis’. “Vooral de muziek vind ik erg mooi.

Het Willem Lodewijk Theater brengt ieder jaar een voorstelling op de planken. Dit jaar is dat dus Genesis, een stuk van Sophie Kassies dat zij een aantal jaren geleden schreef voor het Nationale Toneel. Het Willem Lodewijk heeft dit bewerkt tot een stuk dat ongeveer twee uren duurt. “We vertellen het scheppingsverhaal uit het Oude Testament”, vertelt Olger van der Steege, die één van de hoofdrollen speelt. “Dat doen we op een grappige en mooie manier waardoor er denk ik een hele mooie voorstelling ontstaat.”

In de aula van het Gymnasium vond woensdagmiddag de generale repetitie plaats. Behalve de toneelspelers spelen ook dans en muziek een belangrijke rol. “Het is een christelijk stuk dus we brengen een aantal hele mooie muziekstukken”, zegt Femke Hernamt. “Maar ook een aantal popliedjes komen voorbij.”

De try-out van de voorstelling vindt woensdagavond plaats. Ook donderdag en vrijdag wordt Genesis nog op de planken gebracht.