Uitslaande brand op woonboot Aduarderdiep

112
Foto Martin Nuver 112groningen.nl

Op een woonboot aan het Aduarderdiep heeft dinsdagochtend een uitslaande brand gewoed. Het vuur is inmiddels onder controle.

“De melding kwam bij ons rond 05.50 uur binnen”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “De Stadse brandweer rukte daarop uit met een bluswagen en een hoogwerker. Omdat er op de meldkamer verschillende 112-meldingen binnenkwamen en ook omdat onbekend is of zich nog mensen op de boot bevonden werd een aantal minuten later ‘middelbrand’ gemaakt waarbij de blusploeg van Oldehove werd opgeroepen om te komen assisteren.”

Rond 06.30 uur kon het sein ‘brand meester’worden gegeven. “Tijdens onze inzet en controle hebben we niemand aangetroffen op de woonboot.” Hoe de brand kon ontstaan is onbekend.

Deel dit artikel: