Opnieuw demonstratie voor beter klimaat in binnenstad

Ongeveer 25 mensen hebben een mars door de stad gehouden om actie te voeren voor een beter klimaat.

Ook werd er een lawaaiactie op de Grote Markt gehouden met spandoeken, borden en gezang.

Actievoerders in Groningen hebben aangekondigd om er een wekelijks terugkerend evenement van te maken.

Deel dit artikel:

 1. Dat zet zo geen zoden aan de dijk jongens en meisjes. Er zijn meer mensen lid van de fiat Panda club dan dat er protesteren tegen de klimaatverandering veroorzaakt door de mens. Protesteren maakt ook geen indruk meer. Het is beter een maatschappelijke beweging te beginnen die het systeem van binnen uit verandert (zoiets als Gülen in Turkije probeerde).

  1. Deze jonge mensen hebben helemaal gelijk. De ouderen moeten zich schamen dat hun kinderen ze wakker maken.
   Ondersteun deze kinderen en als we samen van onderuit de actie verder optuigen zal de politiek er zich iets van moeten aantrekken en hun tentakels richting Europa moeten uitstrekken.

 2. Ze begonnen met veel bravoure met elke week 30 personen, maar dat was vanaf de eerste keer al niet haalbaar. Rechts onderin is trouwens een erg mooi en duidelijk bord met een boodschap, lachwekkendste bord moet wel in het midden zijn ‘proud to be a klimaatdrammer’.

 3. Ach, beste piekeraars, binnen niet al te lange tijd zal het economische kaartenhuis ineenstorten en daarmee keert de wal het schip en zal het zogenaamde ‘klimaatprobleem’ verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Geniet nog maar even van de krankzinnigheid der economische belangen waarin we worden geleefd, pak een pils en vooral: pak de tijd die we nog hebben.

 4. De gele hesjes protesteren elke zaterdag met een man of vier.
  De klimaatprotesters weten 6x zoveel mensen op de been te brengen.
  Ik vrees dat de inzet van deze kleine groepen in beide gevallen weinig concreets zal opleveren.

 5. Het is net als de hype rondom Je suis ….. vul er zelf maar een naam of woord in. Op het moment dat er hashtags aan te pas gaan komen, raakt een deel van vooral linksminnend Nederland in de ban van welk onderwerp dan ook. Na enkel dagen, hooguit weken hoeft men niet nog langer sociaal en/of politiek wenselijk te reageren en verdwijnt ook dit naar de achtergrond.

  En men gaat over tot de orde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *