OM eist celstraffen tegen No Surrender-leden voor afpersing

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Zeven aan motorclub No Surrender gelinkte verdachten hebben vrijdagmiddag celstraffen tot 8 jaar tegen zich horen eisen in de rechtbank in Groningen, zo meldt DvhN. Ze staan terecht voor het afpersen, ontvoeren en mishandelen van meerdere verdachten.

Het bewijs dat het Openbaar Ministerie aandraagt in deze zaak komt met name van de logboeken uit de telefoons van de verdachten en het slachtoffer, waarmee een op de seconde nauwkeurig een feitelijke reconstructie van de gang van zaken gemaakt kon worden. Bij deze afpersingen, die onder andere in Groningen, Eelde en Glimmen plaatsvonden, werden enkele slachtoffers ernstig mishandeld. Desondanks blijven de verdachten stellig ontkennen.

Met het deze strafeis probeert het OM om motorclubs het leven moeilijk te maken, voor deze  relatief simpele zaak werd meerdere dagen uitgetrokken. De officier is dan ook niet mals in zijn motivatie voor de strafeis: “De verdachten zijn grof en minachtend te werk gegaan. Blijkbaar wordt dat binnen No Surrender toegejuicht. Dat is maatschappelijk ondermijnend.”