Maart nu al één van de natste maanden ooit

Op het KNMI-meetstation in Eelde is de eerste zestien dagen van maart zo’n 110 millimeter regen gevallen. Daarmee is het nu al één van de natste maart-maanden ooit gemeten.

Met 110 millimeter staat maart 2019 nu op derde plaats als het gaat om de natste maart-maanden sinds 1906. Normaal gesproken valt er in de derde maand van het jaar tussen de zestig en tachtig millimeter. De meeste neerslag is tot nu toe gevallen in het Noorden van het land en op de Veluwe. Het noordwesten van Limburg verloopt het droogst: op het station bij Ell werd iets meer dan vijftig millimeter afgetapt.

De tweede helft van maart lijkt een stuk droger te gaan verlopen. Zondag en maandag vallen er nog buien, dinsdag tot en met het volgende weekend lijken droog te gaan verlopen. De neerslag was overigens erg hard nodig. Door de droge en warme zomer vorig jaar, waarbij ook de herfst en de winter relatief droog verliepen, was het neerslagtekort in het begin van deze maand opgelopen naar zo’n 250 millimeter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *