Intentieverklaring JongerenTop Groningen ondertekend

nieuws
Foto: JongerenTop

Maandagmiddag ondertekenden wethouders uit zes door aardbevingen getroffen gemeenten een intentieverklaring voor de JongerenTop, die op 7 juni aanstaande zal plaatsvinden in Appingedam.

Met de intentieverklaring geven de ondertekenaars aan er waarmee ze aangeven er alles aan te zullen doen om de tien beste ideeën die de top voort brengt te realiseren. De organisatie van het evenement zegt blij te zijn met de steun uit de gemeenten, maar ook andere partijen gaan deel uitmaken van het samenwerkingsverband: “We hebben inmiddels een groot ambassadeursnetwerk van grote en kleine bedrijven en organisaties die de Top een warm hart toedragen. Ook zij gaan met de organisatie en de gemeenten kijken hoe ze samen met de jongeren de uitkomsten kunnen realiseren’ aldus Marian van Voorn, initiatiefnemer van de JongerenTop.

Op 7 juni gaan 1000 jongeren tussen de 12-17 jaar uit het aardbevingsgebied aan de slag gaan met hun eigen toekomst. De top tien aan beste ideeën van deze dag worden na de top ook daadwerkelijk uitgevoerd samen met jongeren en met behulp van organisaties, gemeenten en betrokkenen.