Groninger cybercrimineel opgepakt voor bouwen nepwebsites

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/soopahtoe

In Groningen is maandag een 24-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het bouwen en faciliteren van nepwebsites. 

De man uit Groningen wordt er van verdacht dat hij nepwebsites bouwde waarmee gefraudeerd werd. Het gaat onder meer om een website met een naam die lijkt op die van een erkend bedrijf. Het gaat vaak om voedings- (melkpoeder, energiedrank en sterke drank) en verzorgingsproducten (shampoo, deodorant en tandpasta).  Via de nepwebsite worden allerlei goederen te koop aangeboden. De sites zijn voornamelijk Engelstalig en lokken nietsvermoedende klanten uit het buitenland. Klanten die goederen bestellen en deze vervolgens betalen, krijgen nooit iets geleverd.

Naast de Groninger werd ook een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden witwassen van frauduleus geld, in samenhang met deze frauduleuze praktijken. Na de aanhoudingen zijn zoekingen gedaan in de woningen van de twee mannen. Er zijn computers en andere gegevensdragers in beslag genomen, waarin nu gezocht gaat worden naar bewijsmateriaal. In dit onderzoek, waarbij sprake is van meerdere, vaak buitenlandse, slachtoffers, is een bedrag gemoeid van vermoedelijk enkele tonnen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *