Groen licht voor supermarkt in Ter Borch

nieuws
Foto: flickr.com/photos/wili/

Het college van B&W van Tynaarlo heeft groen licht gegeven voor de komst van een supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde.

Er waren diverse bezwaren tegen de supermarkt. De ondernemers in Eelde en Paterswolde vrezen een daling van de omzet en sommige inwoners van de wijk zijn bang voor verkeersoverlast. Vooral omdat de supermarkt bij twee basisscholen komt te liggen.

Er komen daarom verkeersmaatregelen in de buurt: “We willen dat inwoners van Ter Borch veilig naar school blijven gaan en straks plezierig hun boodschappen kunnen doen”, aldus wethouder René Kraaijenbrink. “Met de maatregelen willen we langzaam verkeer bij de basisscholen extra stimuleren. En autoverkeer tussen de parkeerterreinen van de supermarkt en basisscholen wordt onmogelijk gemaakt. Ook verbreden we het fiets- en voetpad bij de supermarkt en worden de uitritten aan de Woltsingel en het Zweerdeneiland aangepakt.”

Op 9 april praat de gemeenteraad van Tynaarlo over de komst van de supermarkt. Op 7 mei valt een definitief besluit

Deel dit artikel:

 1. Ik snap wel dat de ondernemers uit Eelde-Paterswolde en het Overwinningsplein niet zitten te wachten op een supermarkt. Het is namelijk een behoorlijk groot gebied waar geen supermarkt voorhanden is. De enige supermarkt die enigzins in de buurt zit is de (te) kleine AH in het Hoornsemeer, maar daar ga je niet heen om uitgebreid boodschappen te doen. En dan nog moet men vele kilometers rijden om daar te komen.

  Kortom, het wordt tijd dat daar ook een fatsoenlijke winkelvoorziening komt.

 2. Het is vrij logisch dat er in die wijk een supermarkt komt. Het zou ook logisch zijn om de hele wijk en de bedrijventerreinen die Tynaarlo zo opportunistisch aan de stad heeft geplakt te annexeren zodat de stad wat te zeggen krijgt over de kwaliteit.

 3. Laat de AH ondernemer uit Eelde de mogelijkheid om ook in Ter Borgh een AH te vestigen, de verkeersdruk in Eelde rondom zal met de komst van een supermarkt in Ter Borgh sowieso wat lager gaan worden, daar kan toch niemand een probleem mee hebben? In Oosterhogebrug hier in d stad zie je hetzelfde, beide AH supermarkten van dezelfde eigenaar, welke nog geen anderhalve kilometer van elkaar gevestigd zijn.
  En ja, ook ik hoor van meerdere kennissen van ons welke als sinds de start van deze wijk woonachtig zijn in Ter Borgh dat deze blij zijn met de komst van een supermarkt in hun wijk.

 4. Eindelijk! Ik, en vele bewoners met mij, wachten al jaren met smart op een grote supermarkt in de wijk! Er is niet eens veel weerstand tegen de supermarkt. Dat geldt alleen voor enkele direct omwonenden. Maar terecht punt is natuurlijk verkeersoverlast en ik ben blij dat de gemeente daarmee aan de slag gaat. Het zou de voorzitter van StopTynaarlo (fervent tegenstander) sieren de wens van de vele bewoners uit de wijk niet te negeren en te accepteren dat deze mooie voorziening er nu eindelijk komt. Maar ja, hij woont niet in Ter Borch.

 5. Blij met een supermarkt , maar waarom midden in de wijk tussen spelende kinderen en smalle wegen, terwijl naast van der Valk en MC Donald zoveel ruimte is, makkelijk met de auto te komen, vrachtverkeer kan zo de snelweg af en ligt tegen de wijk aan zodat de bewoners daar echt wel boodschappen gaan doen.

  1. Wellicht omdat de meeste mensen een winkel in het centrum van hun wijk willen, ooit werd hier dan ook de naam winkelcentrum voor bedacht.

 6. Heel blij met de supermarkt. En ik adviseer iedereen gewoon zoveel mogelijk om met de fiets te gaan.
  De te kleine supermarkt in het Hoornse Meer heeft lang niet alles in zijn assortiment. Dan moet je alsnog weer naar een verder gelegen supermarkt gaan.

  1. En u denkt dat mensen met de fiets gaan? Word wakker! Als de mensen uit de buurt de kinderen naar school brengen doen ze dat al met de auto, ze wonen hemelsbreed 200 meter verderop! Mensen gaan fietsen met boodschappen aan het stuur, ik geloof het niet.
   Lekker makkelijk praten als het niet in je eigen achtertuin geplaatst wordt. Vanaf het begin was het duidelijk; er zou geen detailhandel komen. Daarom heb ik gekozen voor Ter Borch; Landelijk en toch de stad dichtbij. Ik ben gewoon ver….. door de gemeente Tynaarlo.

 7. Heel blij met de supermarkt. En ik adviseer iedereen gewoon zoveel mogelijk om met de fiets te gaan.
  De te kleine supermarkt in het Hoornse Meer heeft lang niet alles in zijn assortiment. Dan moet je alsnog weer naar een verder gelegen supermarkt gaan.

 8. Fijn dat de gemeente Tynaarlo de supermarkt er toch laat komen. Veel wijkbewoners zijn hier erg blij mee al merk je dat niet zo omdat vooral de fanatieke tegenstanders van de supermarkt van zich laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *