Ganzen hebben in De Wijert voorrang, ook als het licht op rood staat

nieuws
Foto: twitter.com/SvanNienhuizen

Een rood verkeerslicht betekent dat je moet wachten. Dat is een regel die iedereen kent en voor het gemak geldt die daarom in het hele land. Hoewel De Wijert een uitzondering lijkt. Op de Ketwich Verschuurlaan steekt bij de verkeerslichten zo een ganzenfamilie de weg over: rood of niet.

Sieger Wiersma zag het maandagmiddag gebeuren. In zijn auto stond hij voor de kruising met de Queridolaan te wachten tot de verkeerslichten op groen zouden springen. Net op dat moment besloten zeven ganzen de weg over te steken. Keurig via het zebrapad, alleen die verkeerslichten, hoe zat het daar ook alweer mee. ‘Ach, gewoon doorlopen’, zullen de Anatidae gedacht hebben. Wiersma besloot om van de bijzondere actie een filmpje te maken, dat hij vervolgens op Twitter plaatste en vervolgens flink gedeeld werd.

Peter laat in een reactie op het filmpje weten dat het misschien handig is dat de drukknop voor de verkeerslichten wat lager geplaatst gaat worden. Wim is er van overtuigd dat het niet anders kan dan dat ze een beroemde platenhoes na proberen tedoen. Hoe het ook zij, mocht je de komende tijd door De Wijert rijden, wees er dan op bedacht dat een rood verkeerslicht niet voor iedereen rood is.