Diverse auto’s beschadigd bij ongeluk Schaaksport

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk op de Schaaksport in de stad zijn vrijdagmiddag vier auto’s beschadigd geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk vond plaats even na 14.30 uur. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is nog onbekend”, vertelt fotograaf Ten Cate die zelf ter plaatse is. “Een getuige vertelt tegen mij dat een personenauto van een parkeerplaats kwam rijden en vervolgens in botsing kwam met een vrachtwagen van de gemeente Groningen. Daarna is de auto tegen drie geparkeerde auto’s gebotst.” Hulpverleners waaronder politieagenten en een ambulance waren snel ter plaatse. “Ik heb gezien dat ambulancemedewerkers een aantal mensen gecontroleerd hebben op verwondingen, maar niemand hoeft mee naar het ziekenhuis.”

Volgens Ten Cate is de schade desondanks aanzienlijk. “Vier auto’s hebben schade opgelopen, en ook de vrachtwagen van de gemeente Groningen is aan de voorzijde beschadigd.” Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto’s weggesleept. De vrachtwagen kon zelfstandig zijn weg vervolgen. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

UPDATE: Later op de middag verklaarde de vader van een slachtoffer dat de auto van zijn dochter niet van de parkeerplaats kwam rijden, maar stil stond in het parkeervak. De auto is volgens hem door de kracht van de vrachtwagen meegesleept en tegen de andere auto’s aangetrokken. In de auto zaten ook zijn kleinkinderen, één van vier jaar en een baby van twaalf weken. Beiden maken het volgens de man goed.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

 1. De man verklaarde zelf dat de auto stil stond in het parkeervak… de getuige en de schade aan zijn eigen auto zeggen iets anders. Wie er in zijn auto zaten maakt niet uit, het leven van de chauffeur van de gemeente vrachtauto is net zo waardevol. Was het zijn eigen schuldgevoel naar de familieleden dat hij de bewuste verklaring aflegde? Of de schade die hij alleen vergoedt krijgt als hij niet fout is geweest? Ik hoop dat de beste man na een nachtje slapen man genoeg is om zijn verantwoordelijkheid te nemen, vooral dit dan ook te publiceren! Mensen moeten zich realiseren wat je een ander aandoet met een niet op waarheid gebaseerde verklaring. Jammer vooral ook dat het verhaal nu ook maar van één kant verteld wordt.

 2. Hallo verdrietig,
  Waar in het bericht staat dat de vader achter het stuur zat…..
  Misschien even opnieuw lezen en je reactie bijstellen over schuldgevoel,schadevergoeding…..
  En voor iedereen die hier bij betrokken was is het vervelend!!!
  Dus misschien zelf even een nachtje slapen en je reactie dan bij stellen op waarheid gebaseerde feiten

 3. Misschien even de remsporen van de gemeente-wagen opmeten? Zegt genoeg denk ik. Belangrijkste is dat er geen personen gewond zijn geraakt lijkt mij. Jammer dat de ambtenaar/chauffeur van de gemeente-wagen nog even melde dat hij eens dacht op tijd thuis te kunnen zijn maar nu baalde……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *